Akvareli 1
Kristjan Bonin

Dobrodošli v virtualni galeriji, kjer vam predstavljamo dela Kristjana Bonina, nadarjenega samouka in navdušenca nad akvarelom. Kristjan, ki je po izobrazbi zdravstveni tehnik, se je zaljubil v akvarel pred približno desetimi leti. Njegova strast do te tehnike izhaja predvsem iz njene transparentnosti in neponovljivosti končnega izdelka.

Kristjan je navdih za svoja dela našel pri italijanski slikarki Adriani Buggino, katere akvareli in tehnika ustvarjanja so ga globoko očarali. Po stiku z Adriano se je odločil, da bo tudi sam poskusil ustvarjati v tej tehniki. Kmalu si je kupil svoj prvi set za akvarel in začel študirati njeno tehniko, opazovati detajle ter vztrajati, dokler ni izpilil svojih veščin.

Adriana Buggino je seznanjena z dejstvom, da bo Kristjan sodeloval v našem natečaju, kar jo izredno veseli. Čeprav Kristjan pravi, da so mnoga njegova dela v bistvu “slabe kopije” njenih akvarelov, je v njegovih delih čutiti izjemno predanost, strast in osebni pečat, ki jih naredijo edinstvene.

Vabimo vas, da si ogledate Kristjanove akvarele v naši virtualni galeriji in uživate v čudovitih podobah, ki so nastale izpod njegovega čopiča.

Galerija

Deli z drugimi