Čarobna peščena plaža v Izoli

ČE PREBEREŠ ME DO KONCA, ČAKAJO TE NOVA VRATA.

V Izoli se ob redkih priložnostih razkrije čarobna peščena plaža, skrita pod vodo. Deklica Tia tam odkrije staro steklenico, iz katere se pojavi morska vila Sirena. Sirena jo popelje na čarobno podvodno popotovanje, kjer odkrijeta skrivnosti podvodnega sveta in velik podvodni grad. Tia prejme čarobno školjko, s katero se lahko vedno vrne v ta čarobni svet in deli svoje pustolovščine z drugimi otroki.

Čarobna peščena plaža v Izoli

V slikovitem mestecu Izola se skriva čarobna peščena plaža, ki je pogosto skrita pod vodo in se razkrije le ob redkih priložnostih, ko močna bibavica odgrne tančico morja. Ta posebna plaža je bila za otroke vedno pravi zaklad, kjer so preživljali nepozabne poletne dni. 

Med temi otroki je bila tudi deklica po imenu Tia. Vsako jutro je z upanjem hodila na plažo, pričakujoč, da bo tokrat spet videla zlati pesek, ki se je bleščal pod sončnimi žarki. Neko jutro, ko je morje odkrilo skrivnostno plažo, je Tia hitela tja s svojo lopatko in vedrom, pripravljena na novo pustolovščino. 

Med kopanjem globokega jarka za svoj peščeni grad je Tia naletela na nekaj trdega. Previdno je odkopala okoli in iz peska potegnila staro, lepo okrašeno steklenico. Steklenica je bila zaprašena in pokrita z morsko travo, a ko jo je Tia obrisala, se je začela svetlikati v sončnih žarkih. 

Nenadoma je iz steklenice zapihal lahen veter in pred Tio se je pojavila majhna, bleščeča morska vila. Vila se je predstavila kot Sirena, čuvarka čarobne peščene plaže Izole. 

“Tia,” je rekla Sirena s prijaznim glasom, “hvala, ker si me osvobodila. Kot zahvalo te bom popeljala na čarobno popotovanje po skrivnostih naše plaže.” 

Tia je z radovednostjo in vznemirjenjem sprejela vabilo. Sirena jo je povabila, naj zapre oči in si nekaj zaželi. Ko jih je odprla, sta bili Tia in Sirena že v podvodnem svetu, polnem pisanih rib, koral in bisernih školjk. Plavali sta med čarobnimi bitji, ki jih Tia še nikoli ni videla. 

Med plavanjem sta se ustavili ob velikem podvodnem gradu, kjer so prebivali morski konjički in prijazne hobotnice. Sirena je razložila, da je ta grad srce čarobne plaže in da se vse skrivnosti začnejo prav tukaj. Pokazala je Tii skriti zaklad, poln starodavnih predmetov, ki so pripovedovali zgodbe o preteklosti Izole. 

Ko sta se vrnili na površje, je bila Tia navdušena nad vsem, kar je videla. Sirena ji je podarila čarobno školjko, ki ji bo omogočila, da se vedno znova vrne v podvodni svet in odkrije še več skrivnosti. 

Tia je bila polna novih doživetij in spoznanj. Vsak dan se je vračala na plažo, poslušala šumenje morja in se spominjala svojega čarobnega popotovanja. Svoje zgodbe je delila z drugimi otroki, ki so se prav tako navdušeno pridružili raziskovanju in igri na čarobni peščeni plaži Izole. 

Tako je Tia s pomočjo Sirene in čarobne školjke vsak dan znova odkrivala lepote in skrivnosti peščene plaže Izole, kjer se je vsako zrno peska zdel polno čarovnije in novih zgodb, ki so čakale, da jih odkrijejo. 

članek pripravila: Vanja ČIbej 

Želiš prebrati še druge zgodbice o življenju ob morju?

Hiša tisočerih vrat

Vstopi v skrivnostni svet

Deli z drugimi
Živio
Midva sva FRIDA in FRIDO.
Živio
Sva navihana kot ti.
Živio
Najin materni jezik je slovenščina.
Živio
Slovenščina uporablja dvojino, zato sva dva.
Previous slide
Next slide