Bobabubi in Lili na pustolovščini

ČE PREBEREŠ ME DO KONCA, ČAKAJO TE NOVA VRATA.

Strašna Buba je stara že na milijone let, morda celo milijarde. Nihče ne pozna njene prave starosti, in tudi sama jih je že zdavnaj pozabila šteti. Pravzaprav je njena starost nikoli ni preveč zanimala. Buba je buba, vedno enaka in zelo kosmata. Ima tudi nekaj kapric, ena izmed njih je, da neznansko rada nosi barvite nogavice, medtem ko čevljev, še manj pa copat, ne mara. Prav tako se rada skriva. Lahko bi rekli, da je izmuzljiva Buba, saj se tako spretno skriva. Odrasli je nikoli ne vidijo, medtem ko jo otroci za kratek čas zagledajo, predvsem takrat, ko so veseli in radostno razpoloženi, pa tudi ko so prestrašeni, žalostni ali bolni. In kar je najpomembneje – Buba sploh ni tako strašna, kot se na prvi pogled zdi.

Kdo je BLU?

Blu je buba. Najbolj na svetu ima rad poletje. To je čas, ko so dolgi dnevi, toplo vreme, in najboljše od vsega – počitnice!  

Kdo je LILI?

Lili je deklica iz zgodbice Bobabubi, Blu in Lili, ki jo sreča Blu (kasneje preimenovan v Bobabubi) v Centralnem parku. Medtem ko se igra na otroškem igrišču, doživi manjšo nezgodo, vendar jo rešita Blu in Leonardo. Lili je radovedna, simpatična, in zaradi njenega prikupnega vzklikanja “Boba, buba, bubi!” Blu spremeni svoje ime v Bobabubi. 

Bobabubi in Lili na pustolovščini

Po njunem prvem srečanju v Centralnem parku sta Bobabubi in Lili postala neločljiva prijatelja. Bobabubiju so bili všeč otroci, Lili pa je oboževala njegovo šaljivost in radovednost. Nekega sončnega dne sta se odločila, da se odpravita na novo pustolovščino – raziskovanje stare knjižnice v centru mesta.

Knjižnica je bila polna starodavnih knjig in zemljevidov, ki so pripovedovali o daljnih deželah in izgubljenih zakladih. Lili je bila še posebej navdušena nad staro knjigo z zemljevidom, ki je vodil do skrivnostnega otoka, o katerem nihče ni vedel. Knjiga je omenjala tudi, da otok varuje starodavni čuvaj po imenu Kazumi, ki bedi nad sanjami vseh, ki pridejo do otoka.

Bobabubi in Lili sta se zmenila, da bosta naslednji dan odšla raziskat ta skrivnostni otok. Bobabubi je zvedavo pripomnil: “Kaj misliš, Lili, ali nas bo Kazumi res varoval? Bo to prijatelj ali sovražnik?” Lili pa je z iskrico v očeh odgovorila: “Samo en način je, da to ugotovimo – gremo na pustolovščino!”

Naslednji dan sta se vkrcala na ladjico, ki ju je popeljala proti otoku. Toda med potjo sta naletela na nevihto. Valovi so bili visoki, veter je pihal močno, in ladjica se je začela tresti. Lili se je močno oklenila Bobabubija. “Ne boj se,” ji je rekel pogumno, “saj imam jaz moč prijateljstva, in to bo dovolj, da premagamo to nevihto!”

Ko sta končno prispela na otok, sta zagledala čudovit zen krog, narisan na pesku, in v njegovem središču je stal Kazumi – starodavni varuh sanj. Njegov obraz je bil miren, a močan. “Dobrodošla, pustolovca,” je rekel z globokim glasom. “Le tisti, ki prinesejo resnično srčnost in smeh, lahko vstopijo v moje kraljestvo sanj.”

Lili in Bobabubi sta se nasmehnila in vedela sta, da ju čaka še ena neverjetna pustolovščina, kjer bosta skupaj premagala vse ovire, ki jim jih bo Kazumi pripravil.

Ali veš?

… kdo so  

Tartaruge Ninja? 

članek pripravila: Vanja ČIbej 

Hiša tisočerih vrat

Vstopi v skrivnostni svet sanj! 

Deli z drugimi
Živio
Midva sva FRIDA in FRIDO.
Živio
Sva navihana kot ti.
Živio
Najin materni jezik je slovenščina.
Živio
Slovenščina uporablja dvojino, zato sva dva.
Previous slide
Next slide