ČE PREBEREŠ ME DO KONCA, ČAKAJO TE NOVA VRATA.

Strašna Buba je stara že na milijone let, morda celo milijarde. Nihče ne pozna njene prave starosti, in tudi sama jih je že zdavnaj pozabila šteti. Pravzaprav je njena starost nikoli ni preveč zanimala. Buba je buba, vedno enaka in zelo kosmata. Ima tudi nekaj kapric, ena izmed njih je, da neznansko rada nosi barvite nogavice, medtem ko čevljev, še manj pa copat, ne mara. Prav tako se rada skriva. Lahko bi rekli, da je izmuzljiva Buba, saj se tako spretno skriva. Odrasli je nikoli ne vidijo, medtem ko jo otroci za kratek čas zagledajo, predvsem takrat, ko so veseli in radostno razpoloženi, pa tudi ko so prestrašeni, žalostni ali bolni. In kar je najpomembneje – Buba sploh ni tako strašna, kot se na prvi pogled zdi.

Strašna Buba, zdaj preimenovana v Bubachi, se podaja na novo, čarobno potovanje! Tokrat jo njena radovednost in pogum popeljeta v čudovito deželo Pokémonov na Japonskem. Skupaj s Pikachujem, Eeveejem in mnogimi drugimi Pokémoni bo raziskovala skrite kotičke te čarobne dežele, odkrivala starodavne skrivnosti in spoznavala nove prijatelje. Vendar pa bo Bubachi odkrila še nekaj veliko dragocenejšega – moč prijateljstva in prijaznosti. Pridružite se Bubachi na njenem nepozabnem popotovanju, polnem smeha, igre in modrosti. 

Bubachi in svet Pokémonov

Zdaj, ko vemo, kdo je strašna/neustrašna Buba, lahko nadaljujemo s serijo zgodbic “Kdo je strašna Buba,” kajti zdaj že ve, da se mora še veliko reči naučiti. 

“Kaj če bi se to poletje odpravila na Japonsko?” si je mislila. In je šla. Tam je spoznala vse junake iz dežele Pokémona. Ker si strašna Buba rada spreminja imena, si je tokrat izmislila ime Bubachi. Tako je postala del velike družine Pokémonov. No, morda si je to le domišljala … 

Ko je Bubachi prispela na Japonsko, je bila očarana nad lepoto pokrajine in prijaznostjo ljudi. Hodila je po ulicah Tokia in opazovala svetle neonske napise ter pisane trgovine. Neke noči, medtem ko je raziskovala skriti kotiček velikega parka, je zaslišala šepetanje. 

“Si slišal za novo prišlekinjo?” je rekel tih glasek. 

“Ja, pravijo, da je neka Buba, ki si je nadela ime Bubachi,” je odgovoril drugi. 

Bubachi se je previdno približala in zagledala dva majhna pokémona – Pikachuja in Eeveeja, ki sta se pogovarjala. 

“Hej, jaz sem Bubachi,” je rekla z nasmehom. “Se lahko pridružim vajini igri?” 

Pikachu in Eevee sta se sprva začudeno spogledala, nato pa sta jo prijazno sprejela v svojo družbo. Skupaj so se igrali in Bubachi je odkrila, kako zabavni in prijazni so Pokémoni. 

“Bubachi, bi rada videla več naše dežele?” je vprašal Pikachu. 

“Oh, seveda! Rada bi spoznala čim več vaših prijateljev,” je navdušeno odgovorila. 

Naslednje dni so raziskovali različne kotičke Japonske. Bubachi je spoznala Charmanderja, ki jo je naučil, kako zanetiti majhen ogenj za taborjenje. Bulbasaur ji je pokazal, kako skrbeti za rastline in cvetlice. Skupaj so se sprehodili po gozdovih, obiskali slapove in plezali po gorah. 

Neko jutro so prispeli v majhno vasico, kjer je živela modra starejša Pokémonka, po imenu Ninetales. Bila je znana po svoji modrosti in čarobnih močeh. Bubachi je želela izvedeti več o skrivnostih sveta Pokémonov, zato je pogumno stopila pred Ninetales. 

“Pozdravljena, Ninetales. Jaz sem Bubachi in rada bi se naučila več o vašem čarobnem svetu,” je rekla spoštljivo. 

Ninetales je pokimala in se nasmehnila. “Bubachi, vidim, da si radovedna in pogumna. Povedala ti bom eno staro skrivnost našega sveta. Vsak Pokémon ima v sebi skrito moč, ki jo lahko odkrije le s pravimi prijatelji in dobrimi deli.” 

Bubachi je bila navdušena nad Ninetalesinimi besedami. “Hvala, Ninetales. Obljubim, da bom vedno prijazna in pomagala drugim.” 

In tako je Bubachi nadaljevala svoje potovanje po Japonski, spoznavala nove prijatelje in odkrivala skrite moči v sebi. Postala je nepogrešljiv del Pokémon družine in spoznala, da je resnična moč v prijateljstvu, ljubezni in prijaznosti. 

— 

To je konec te zgodbice, vendar Bubachi čaka še mnogo novih dogodivščin. 

***

Želiš še več zgodbic iz Sveta Pokémonov? 

Bubachi in Svet Pokémonov

Ali veš, da obstajajo

Pokémon karte? 

 

članek pripravila: Vanja ČIbej 

Deli z drugimi
Živio
Midva sva FRIDA in FRIDO.
Živio
Sva navihana kot ti.
Živio
Najin materni jezik je slovenščina.
Živio
Slovenščina uporablja dvojino, zato sva dva.
Previous slide
Next slide