Bubachi in Hiroshi: Srečanje dveh svetov

ČE PREBEREŠ ME DO KONCA, ČAKAJO TE NOVA VRATA.

Strašna Buba je stara že na milijone let, morda celo milijarde. Nihče ne pozna njene prave starosti, in tudi sama jih je že zdavnaj pozabila šteti. Pravzaprav je njena starost nikoli ni preveč zanimala. Buba je buba, vedno enaka in zelo kosmata. Ima tudi nekaj kapric, ena izmed njih je, da neznansko rada nosi barvite nogavice, medtem ko čevljev, še manj pa copat, ne mara. Prav tako se rada skriva. Lahko bi rekli, da je izmuzljiva Buba, saj se tako spretno skriva. Odrasli je nikoli ne vidijo, medtem ko jo otroci za kratek čas zagledajo, predvsem takrat, ko so veseli in radostno razpoloženi, pa tudi ko so prestrašeni, žalostni ali bolni. In kar je najpomembneje – Buba sploh ni tako strašna, kot se na prvi pogled zdi.

Bubachi in Svet Pokémonov

Strašna Buba, zdaj preimenovana v Bubachi, se podaja na novo, čarobno potovanje! Tokrat jo njena radovednost in pogum popeljeta v čudovito deželo Pokémonov na Japonskem. Skupaj s Pikachujem, Eeveejem in mnogimi drugimi Pokémoni bo raziskovala skrite kotičke te čarobne dežele, odkrivala starodavne skrivnosti in spoznavala nove prijatelje. Vendar pa bo Bubachi odkrila še nekaj veliko dragocenejšega – moč prijateljstva in prijaznosti. Pridružite se Bubachi na njenem nepozabnem popotovanju, polnem smeha, igre in modrosti. 

Bubachi in Hiroshi: Srečanje dveh svetov

V obmorskem mestu je strašna Buba, ki se je zdaj preimenovala v Bubachi, spoznala mnoge nove prijatelje iz sveta Pokemonov. Njeno pustolovsko srce pa si je želelo še več dogodivščin in novih poznanstev. Odločila se je, da bo raziskala tudi človeški svet na Japonskem, deželi, ki jo je vedno navduševala s svojo bogato kulturo in zgodovino.

Nekega sončnega dne se je Bubachi odločila raziskovati slikoviti tokijski park, kjer so cvetele čudovite rože. Med sprehodom skozi park je opazila skupino otrok, ki so se igrali med cvetlicami in drevesi. Eden izmed njih, deček z iskrivimi očmi in prijaznim nasmehom, je takoj pritegnil njeno pozornost.

Deček, po imenu Hiroshi, je imel kratke, črne lase in svetlo polt. Nosil je tradicionalno japonsko oblačilo, kimono, ki je bilo okrašeno z vzorci sakura cvetov. Bubachi se je odločila, da ga bo ogovorila.

“Kon’nichiwa!” je pozdravila Bubachi, posnemajoč japonski pozdrav, ki ga je videla prej.

Hiroshi jo je prijazno pogledal in se nasmehnil. “Kon’nichiwa!” je odgovoril. “Kako ti je ime? Jaz sem Hiroshi.”

“Jaz sem Bubachi,” je odgovorila s širokim nasmehom. “Prišla sem iz dežele Pokemonov in raziskujem vašo čudovito državo.”

Hiroshi je bil navdušen. “Res? Povej mi več o tem! Vedno sem si želel spoznati nekoga iz sveta Pokemonov.”

Medtem ko sta se pogovarjala, je Bubachi opazila, da se Hiroshi po videzu razlikuje od otrok, ki jih je poznala v svoji deželi. Bil je nekoliko nižji od nje, imel je temnejše lase in oči, njegova polt pa je bila svetlejša. Prav tako je opazila, da so japonski otroci nosili drugačna oblačila in da so se med igro vedli nekoliko drugače.

“Opazila sem, da se razlikujemo po videzu,” je rekla Bubachi. “Toda zdi se mi, da imamo veliko skupnega. Rada bi izvedela več o vaših običajih in kulturi.”

Hiroshi je z veseljem začel razlagati o japonskih običajih, praznikih in igrah. Povedal ji je o Hanamiju, prazniku češnjevih cvetov, in kako se ljudje zbirajo v parkih, da bi občudovali cvetenje sakura dreves. Pokazal ji je, kako se igra tradicionalne igre, kot so kendama in hanetsuki.

Bubachi je bila navdušena nad vsemi novimi spoznanji. Spoznala je, da čeprav prihaja iz drugačnega sveta, se lahko s Hiroshijem in drugimi japonskimi otroki poveže na globlji ravni. Njihova različnost jih ni ločevala, ampak jih je bogatila.

Ko se je bližal večer, sta se Bubachi in Hiroshi poslovila. “Bilo je čudovito preživeti dan s teboj,” je rekla Bubachi. “Upam, da se bova kmalu spet srečala.”

“Tudi jaz,” je odgovoril Hiroshi. “Naslednjič te bom peljal na obisk v našo šolo in ti pokazal še več o naši kulturi.”

Bubachi je bila srečna. Ugotovila je, da so resnične pustolovščine tiste, ki jih doživiš s prijatelji, ne glede na to, od kod prihajajo ali kako izgledajo. Zdaj je vedela, da je svet poln čudovitih ljudi in krajev, ki jih še mora odkriti.

***

Želiš še več zgodbic iz Sveta Pokémonov? 

Bubachi in Svet Pokémonov

Ali veš?

 

Sakura cvetovi, znani tudi kot češnjevi cvetovi, so simbol Japonske in predstavljajo minljivost in lepoto življenja. Tukaj so značilnosti sakura cvetov:

  1. Barva: Sakura cvetovi so najpogosteje svetlo rožnate barve, vendar lahko variirajo od bele do temno rožnate. Nekatere sorte imajo celo rahlo rumenkasto ali rdečkasto barvo.

  2. Oblika: Cvetovi so običajno majhni in petlistni, nežni in rahlo ukrivljeni na robovih. Imajo preprost, a eleganten videz.

  3. Videz: Cvetovi rastejo v grozdih in na drevesih se pojavijo v velikem številu, kar ustvarja čudovito podobo cvetočega drevesa, ki je skoraj popolnoma prekrito z rožnatimi cvetovi.

  4. Dišava: Sakura cvetovi imajo zelo blag in subtilen vonj, ki je prijeten in svež.

  5. Čas cvetenja: Sakura cvetovi običajno cvetijo spomladi, najpogosteje konec marca ali v začetku aprila, odvisno od lokacije in vremenskih pogojev.

  6. Simbolika: Sakura cvetovi so na Japonskem simbol kratkotrajnosti življenja, saj cvetijo le nekaj tednov. So tudi simbol miru, upanja in ponovnega rojstva.

Na Japonskem je cvetenje sakure priložnost za praznovanje z obredi, znanimi kot “hanami,” kjer ljudje občudujejo cvetoča drevesa in praznujejo lepoto narave.  

Ali veš, da obstajajo tudi 

Pokémon karte? 

 

članek pripravila: Vanja ČIbej 

Deli z drugimi
Živio
Midva sva FRIDA in FRIDO.
Živio
Sva navihana kot ti.
Živio
Najin materni jezik je slovenščina.
Živio
Slovenščina uporablja dvojino, zato sva dva.
Previous slide
Next slide