ČE PREBEREŠ ME DO KONCA, ČAKAJO TE NOVA VRATA.

Strašna Buba je stara že na milijone let, morda celo milijarde. Nihče ne pozna njene prave starosti, in tudi sama jih je že zdavnaj pozabila šteti. Pravzaprav je njena starost nikoli ni preveč zanimala. Buba je buba, vedno enaka in zelo kosmata. Ima tudi nekaj kapric, ena izmed njih je, da neznansko rada nosi barvite nogavice, medtem ko čevljev, še manj pa copat, ne mara. Prav tako se rada skriva. Lahko bi rekli, da je izmuzljiva Buba, saj se tako spretno skriva. Odrasli je nikoli ne vidijo, medtem ko jo otroci za kratek čas zagledajo, predvsem takrat, ko so veseli in radostno razpoloženi, pa tudi ko so prestrašeni, žalostni ali bolni. In kar je najpomembneje – Buba sploh ni tako strašna, kot se na prvi pogled zdi.

Kdo je BLU?

Blu je buba. Najbolj na svetu ima rad poletje. To je čas, ko so dolgi dnevi, toplo vreme, in najboljše od vsega – počitnice! Blu se vsak dan odpravi na plažo, kjer uživa v morju, soncu in pesku. Njegova najljubša stvar je plavanje v kristalno čisti vodi. Rad ima plavo barvo, saj ga spominja na neskončno modrino morja, ki ga obkroža. Toda Blu ni bil navaden plavalec. Vedno si je nadel masko za podvodno opazovanje, saj je bil navdušen nad raziskovanjem morskega dna.

Blu in Tartaruge Ninje

 Blu se je nekega dne odločil, da bo plaval dlje kot običajno, vse do skalnatega grebena, ki je bil oddaljen nekaj metrov od obale. Njegova maska za podvodno opazovanje mu je omogočila, da je videl vse vrste pisanih ribic, morske zvezde in celo majhnega hobotničnega prijatelja, ki mu je pomahal z lovkami. A ko je plaval dlje od grebena, se je nenadoma pred njim nekaj premaknilo.

Iznenada se je pojavila velika siva senca. Blu se je sprva prestrašil, a nato je skozi modro vodo zagledal nekaj presenetljivega – štiri želve, ki so s hitrostjo rezale skozi valove. Nosile so nenavadne trakove okoli oči in imele so pasove, polne raznih pripomočkov. To so bile – Tartaruge Ninje!

“Živjo!” je Blu veselo vzkliknil, ko se je dvignil nad gladino in pomahal želvam. “Sem Blu. Rad plavam in raziskujem morje!”

Raphael, ena od želv, ga je pogledala skozi svoj rdeči trak in se nasmehnila. “Živjo, Blu! Mi smo Tartaruge Ninje. Potujemo po morju in varujemo podvodne zaklade. Kaj pa ti tukaj delaš tako daleč od obale?”

Blu se je nasmehnil. “Rad imam morje in poletje. Rad raziskujem podvodni svet, vendar ne maram, ko mi slana voda pride v oči. Zato imam s sabo vedno masko!” 

Donatello, želve z vijoličnim trakom, je prijazno prikimal. “Dobra ideja, Blu! Maska ti res lahko pomaga videti bolje in se izogniti neprijetnim presenečenjem.” 

Blu je navdušeno poslušal želvje nasvete. Nato so ga povabile, da se jim pridruži na kratki plovbi po morju. Blu je bil nadvse vesel. Nikoli si ni mislil, da bo kdaj plaval s Tartarugami Ninjami! 

Skupaj so se odpravili na podvodno pustolovščino, raziskovali skrivne jame in iskali skrite zaklade na morskem dnu. Leonardo, vodja želv, je med plovbo skrbel, da so vsi varni, Michelangelo pa je s svojim oranžnim trakom vedno poskrbel za zabavo in smeh. 

Med pustolovščino so naleteli na veliko školjko, ki je bila pokrita s koralami in morskimi algami. Raphael je s svojimi močnimi rokami odprl školjko in znotraj so našli čudovit biser. “To je naš današnji zaklad!” je vzkliknil. 

Blu se je nasmehnil in začutil, da je del nečesa posebnega. Po dnevu polnem avantur so se vrnili nazaj na obalo. “Hvala, Tartaruge Ninje, za to čudovito pustolovščino!” je rekel Blu, ko so se poslovili. 

“Ni za kaj, Blu,” je rekel Leonardo. “Vedno si dobrodošel, da se nam pridružiš v naših podvodnih dogodivščinah.” 

Blu je z navdušenjem prikimal in se nato odpravil nazaj na obalo, sanjajoč o naslednji pustolovščini, ki ga čaka v morju. 

Od takrat naprej je Blu vsako poletje preživljal na morju, raziskoval podvodni svet in čakal na trenutek, ko bo spet srečal svoje nove prijatelje – Tartaruge Ninje. 

In tako se je Blu naučil, da ne glede na to, kako majhen si, lahko vedno najdeš veliko pustolovščin in novih prijateljev, če le pogumno plavaš naprej! 

 

***

Želiš še več zgodbic iz sveta Tartarug Ninje? 

Blu in Tartaruge Ninje

Ali veš?

… kdo so  

Tartaruge Ninja? 

članek pripravila: Vanja ČIbej 

Deli z drugimi
Živio
Midva sva FRIDA in FRIDO.
Živio
Sva navihana kot ti.
Živio
Najin materni jezik je slovenščina.
Živio
Slovenščina uporablja dvojino, zato sva dva.
Previous slide
Next slide